- 1 msk smör
- 1 ½ msk strösocker
- ½ tsk salt
- 100 g valnötter
- 3 blodgrapefrukt
- 300 g vitkål (ca 1/4 huvud)
- 1 kruka mynta
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk sesamolja
Tillagning
- Smält smöret i en teflonpanna, tillsätt socker, salt och valnötter.
- Rör om ca 5 min tills all vätska är borta.
- Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper. Låt stå att stelna några minuter. Grovhacka.
- Skala grapefrukt med kniv så att allt det vita försvinner, skär ut filéer med vass kniv mellan hinnorna vid varje filé. Pressa ur resten av saften.
- Strimla vitkålen tunt, blanda med grapefruktfiléer och saft i en bunke.
- Riv myntabladen och blanda i salladen. Smaka av med socker, salt och sesamolja och blanda om.
Energi/portion: 142 kcal, 10 g fett, 3 g protein, 12 g kolhydrater
Källa: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar