Ingredienser - 4 portioner
Grönsaker:
- ½ kg palsternacka
- 1 ask cocktailtomater (250 g)
- 1 ½ msk rapsolja
- 1 tsk havssalt
- 1 burk stora vita bönor (400 g)
Kyckling:
- 500 g kycklingfilé
- 1 tsk citronpeppar
- ½ tsk salt
- ½ msk rapsolja
Sås:
- ½ dl färdig pesto
- 1 dl matyoghurt
Till garnering:
- eventuellt ½ kruka timjan
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala palsternackorna och dela i fyra delar på längden. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form, ringla över olja och strö över havssalt. Rosta mitt i ugnen 25–30 minuter.
- Torka kycklingfilén med hushållspapper och krydda med citronpeppar och salt. Bryn runt om i rapsolja. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 68 grader, ca 15 minuter.
- Blanda pesto och yoghurt.
- Skölj bönorna i kallt vatten, blanda med de rostade grönsakerna. Garnera eventuellt med timjan.
- Skiva upp kycklingfilén och servera med sås och grönsaker.
Energi/portion: 392 kcal, 14 g fett, 39 g protein, 28 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar