söndag 29 mars 2009

Kyckling med pestosås


Ingredienser - 4 portioner

Grönsaker:

  • ½ kg palsternacka
  • 1 ask cocktailtomater (250 g)
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 burk stora vita bönor (400 g)

Kyckling:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk citronpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ msk rapsolja

Sås:

  • ½ dl färdig pesto
  • 1 dl matyoghurt

Till garnering:

  • eventuellt ½ kruka timjan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala palsternackorna och dela i fyra delar på längden. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form, ringla över olja och strö över havssalt. Rosta mitt i ugnen 25–30 minuter.
  3. Torka kycklingfilén med hushållspapper och krydda med citronpeppar och salt. Bryn runt om i rapsolja. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 68 grader, ca 15 minuter.
  4. Blanda pesto och yoghurt.
  5. Skölj bönorna i kallt vatten, blanda med de rostade grönsakerna. Garnera eventuellt med timjan.
  6. Skiva upp kycklingfilén och servera med sås och grönsaker.


Energi/portion: 392 kcal, 14 g fett, 39 g protein, 28 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: