Ingredienser - 5 portioner
Pajdeg
- 100 gram kesella 1%
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 st ägg
- 1 msk krossat linfrö
Fyllning
- 300 gram nötfärs 10 %
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 8 st små champinjoner
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- 2 st ägg
Äggstanning
- 1 st ägg
- 1 dl lättmjölk
- 100 gram riven ost (10%)
Garnering
- 1 st röd paprika
- 1 st tomat
Tillagning
- Blanda mjöl, kesella till en massa. Tillsätt linfrön och ägget. Låt vila i kylen 30-60 min.
- Pensla formen med lite olja och tryck ut degen . In i ugnen ca 10 minå 175 grader.
- Fräs köttfärs, hacka alla grönsaker och stek tillsammans med köttfärs.
- Vispa ihop 2 ägg och blanda ner i köttfärsfyllningen, lägg sedan allt i pajformen.
- Skiva tomaten och strimla paprikan, garnera pajen.
- Blanda mjölk, 1 ägg och riven ost i en skål, häll över pajen.
- Grädda i 20-30min, tills den är gyllenbrun och ser klar ut, på 200 grader.
Servera med sallad.
Näringsvärde per portion 326 kcal, 26 g protein, 27 g kolhydrater, 12,5 g fett
Källa: Eget recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar