onsdag 4 mars 2009

Morotskaka light


Ingredienser - 12 portioner
  • 200 gram grovt rivna morötter
  • 50 gram margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram Philadelphia extra light
  • 2 msk florsocker
  • sockerkulor

Tillagning

  1. Smält margarinet i en kastrull.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik. Rör ner morötter, mjölblandning och det smälta margarinet.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
  5. Grädda i 175 grader i 50-60 minuter.
  6. Vänd upp sockerkakan på ett sockrat smörpapper.
  7. Blanda philadelphiaosten med florsocker. Bred blandningen på den avsvalnade kakan.
  8. Strö på sockerkulor.

Energi per portion 286 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: