Ingredienser - 12 portioner
- 200 gram grovt rivna morötter
- 50 gram margarin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 100 gram Philadelphia extra light
- 2 msk florsocker
- sockerkulor
Tillagning
- Smält margarinet i en kastrull.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda kanel, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik. Rör ner morötter, mjölblandning och det smälta margarinet.
- Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
- Grädda i 175 grader i 50-60 minuter.
- Vänd upp sockerkakan på ett sockrat smörpapper.
- Blanda philadelphiaosten med florsocker. Bred blandningen på den avsvalnade kakan.
- Strö på sockerkulor.
Energi per portion 286 kcal
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar