torsdag 12 mars 2009

Fisksoppa med saffran



Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g tonfiskfilé
  • 4 tsk rapsolja
  • ca 1 krm saffran
  • 5 salladslökar eller 1 liten purjo (125 g), i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • ½ gurka, urkärnad, i halvmånar
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 potatisar (200 g), grovrivna
  • 1 burk (ca 400 g) körsbärstomater
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • persilja, hackad

Tillagning

  1. Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar.
  2. Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.

En portion med tillbehör ger ca 201 kcal, Fett 7 g, Fibrer 3 g

Källa & bild: Coop

Inga kommentarer: