Ingredienser - 4 portioner
- 400 g tonfiskfilé
- 4 tsk rapsolja
- ca 1 krm saffran
- 5 salladslökar eller 1 liten purjo (125 g), i skivor
- 100 g champinjoner, i skivor
- ½ gurka, urkärnad, i halvmånar
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 potatisar (200 g), grovrivna
- 1 burk (ca 400 g) körsbärstomater
- 3-5 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- persilja, hackad
Tillagning
- Tina fisken om den är fryst och skär den i stora tärningar.
- Smält ihop olja och saffran i en gryta. Lägg i lök, svamp och gurka och fräs ca 30 sekunder.
- Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis och tomater och koka upp. Lägg i fisken och sjud under lock tills den precis är genomkokt, 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Servera med grovt bröd. Ät gärna frukt efter.
En portion med tillbehör ger ca 201 kcal, Fett 7 g, Fibrer 3 g
Källa & bild: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar