Ingredienser - 4 portioner
- 2 dl torkade trattkantareller
- 1 msk margarin
- 100 gram gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl röda linser
- 200 gram grovt rivna morötter
- 100 gram grovt riven rotselleri
- 2 st svampbuljongtärning
- 1 l vatten
- 2 dl kaffegrädde (12% fett)
- 4 st skivor halvgrovt formbröd
- 4 st skivor grovt lantbröd
Tillagning
- Lägg trattkantarellerna i blöt, låt dem dra i minst en halvtimme. Krama kantarellerna så att vattnet avlägsnas.
- Fräs trattkantarellerna i margarin i en gryta. Tillsätt först all lök och låt den bli glansig, tillsätt därefter linser, morötter och rotselleri.
- Rör ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills linserna är mjuka, ca 30 minuter.
- Tillsätt grädde och låt soppan bli varm. Rosta brödet och skär det i tärningar.
Servera soppan med krutonger.
Energi per portion 361 kcal
Källa & bild: Aftonbladet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar