torsdag 26 mars 2009

Trattkantarellsoppa med krutonger och röda linser


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 msk margarin
  • 100 gram gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl röda linser
  • 200 gram grovt rivna morötter
  • 100 gram grovt riven rotselleri
  • 2 st svampbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 2 dl kaffegrädde (12% fett)
  • 4 st skivor halvgrovt formbröd
  • 4 st skivor grovt lantbröd

Tillagning

  1. Lägg trattkantarellerna i blöt, låt dem dra i minst en halvtimme. Krama kantarellerna så att vattnet avlägsnas.
  2. Fräs trattkantarellerna i margarin i en gryta. Tillsätt först all lök och låt den bli glansig, tillsätt därefter linser, morötter och rotselleri.
  3. Rör ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills linserna är mjuka, ca 30 minuter.
  4. Tillsätt grädde och låt soppan bli varm. Rosta brödet och skär det i tärningar.

Servera soppan med krutonger.

Energi per portion 361 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: