- 1 dl quinoa
- 2 dl vatten
- 1 krm salt
Soppa:
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1–2 msk färsk, hackad salvia
- 2 msk olivolja till stekning
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 förpackning passerade tomater (500 g)
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 3 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk rå- eller strösocker
- ½ tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
- Skölj quinoafröna i varmt vatten. Koka under lock i lättsaltat vatten på svag värme ca 15 min. Häll av i durkslag.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs med salvia i en kastrull. Häll på vin, tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Låt koka på medelvärme ca 10 minuter.
- Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om den känns för tjock. Lägg quinoagrynen i soppan och garnera gärna med några salviablad.
Energi per portion: 221 kcal, 8 g fett, 5 g protein, 29 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar