Ingredienser - 16 rutor
- 3 ½ dl mjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 ½ tsk kanel
- 1 ½ tsk mald ingefära
- 4 dl Canderel strö
- 2 ägg
- 2 dl lättmjölk
- 60 g Mlda iculinesse
- 2 gröna äpplen, skalade och rivna
- 90 g russin
- 1 rött äpple, skalat och skuret i tunna skivor
- Ev. färdig glasyr på tub.
Tillagning
Ställ ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna (20 cm x 30 cm) med bakpapper. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och Canderel strö i en skål. Blanda ihop ägg, mjölk och Milda culinesse och tillsätt detta i mjölblandingen. Rör noga.Tillsätt det rivna äpplet och russinen. Fördela smeten i långpannan och dekorera med äppleskivorna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna på ett galler. Dekorera eventuellt med glasyr och skär sedan kakan i 16 lika stora rutor. Energi per ruta 112 kcal, Fett: 2 g, Kolhydrater: 20 g
Källa & bild: Canderel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar