fredag 27 mars 2009

Lätta äppelrutor med kanel


Ingredienser - 16 rutor
  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 ½ tsk mald ingefära
  • 4 dl Canderel strö
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 60 g Mlda iculinesse
  • 2 gröna äpplen, skalade och rivna
  • 90 g russin
  • 1 rött äpple, skalat och skuret i tunna skivor
  • Ev. färdig glasyr på tub.

Tillagning

Ställ ugnen på 175 grader.
  • Klä en långpanna (20 cm x 30 cm) med bakpapper.
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och Canderel strö i en skål.
  • Blanda ihop ägg, mjölk och Milda culinesse och tillsätt detta i mjölblandingen. Rör noga.
  • Tillsätt det rivna äpplet och russinen. Fördela smeten i långpannan och dekorera med äppleskivorna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna på ett galler.
  • Dekorera eventuellt med glasyr och skär sedan kakan i 16 lika stora rutor.

  • Energi per ruta 112 kcal, Fett: 2 g, Kolhydrater: 20 g

    Källa & bild: Canderel

    Inga kommentarer: