tisdag 3 mars 2009

Ugnsbakad gröt

Bild: Matklubben

Ingredienser - 5 portioner

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • ½ - 1 dl russin
  • 1 msk hackade valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl lättmjölk
  • 1 dl äppelmos
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål.
  3. I en annan skål blanda äppelmos, mjölk, smör och ägg.
  4. Blanda ner mjölk-blandningen i havregrynsmixen.
  5. Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen.
  6. Grädda 20 min i ugnen. Serveras varm.

Näringsvärde per portion ca 280 kcal, 7 g protein, 49 g kolhydrater, 3,5 g fiber; 8 g fett varav 3 g mättat fett.

Källa: Matklubben


Inga kommentarer: