Ingredienser - 8 st
- 1/2 paket torr/färskjäst
- 3 dl vatten
- 6 dl rågsikt
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Tillagning
- Blanda torrjästen med allt mjöl, värm upp vattnet till ca 40 C och häll i. Använder du färskjäst så smular du ner den först i en bunke, värm upp vattnet till 37 C och häll över jästen. Lös upp jästen och häll sedan i allt mjöl.
- Bland tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
- Ta upp degen och knåda några minuter.
- Dela degen i 8 bitar, forma till bollar och låt sedan jäsa i 10 min under duk.
- Kavla ut till ca 15 cm i diameter, de ska vara jämntjocka.
- Grädda på 225 C i 5-7 min. Grädda 3 åt gången.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Näringsvärde per bröd ~139 kcal, 4 g protein, 28 g kolhydrater, 1 g fett
Källa: Eget modifierat pitabrödsrecept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar