söndag 1 mars 2009

Pitabröd


Ingredienser - 8 st
  • 1/2 paket torr/färskjäst
  • 3 dl vatten
  • 6 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Blanda torrjästen med allt mjöl, värm upp vattnet till ca 40 C och häll i. Använder du färskjäst så smular du ner den först i en bunke, värm upp vattnet till 37 C och häll över jästen. Lös upp jästen och häll sedan i allt mjöl.
  2. Bland tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
  3. Ta upp degen och knåda några minuter.
  4. Dela degen i 8 bitar, forma till bollar och låt sedan jäsa i 10 min under duk.
  5. Kavla ut till ca 15 cm i diameter, de ska vara jämntjocka.
  6. Grädda på 225 C i 5-7 min. Grädda 3 åt gången.
  7. Låt svalna på galler under bakduk.

Näringsvärde per bröd ~139 kcal, 4 g protein, 28 g kolhydrater, 1 g fett

Källa: Eget modifierat pitabrödsrecept

Inga kommentarer: