lördag 14 mars 2009

Bananyoghurtglass

Bild: Aftonbladet
Ingredienser - 4 portioner
  • 2 mogna bananer (ca 200 g)
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl fruktyoghurt, gärna med päron eller banansmak (3%
  • )2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl koncentrerad fläderblomsaft

Till servering:

  • 100 g hallon
  • 1 ½ tsk florsocker

Tillagning

  1. Mixa bananerna tillsammans med florsocker och citronsaft med stavmixer eller i mixer. Tillsätt yoghurt och fläderblomsaft.
  2. Kör glassen i glassmaskin ca 20 min, eller sätt in den i frysen 2 timmar och ta ut och rör den några gånger under infrysningen.
  3. Ta ut glassen ett litet tag före servering så går det lättare att skeda upp den. Lägg i skålar och servera med hallon. Pudra över florsocker.


Energi per portion: 248 kcal, 7 g fett, 4 g protein, 41 g kolhydrater

Källa: DN

Inga kommentarer: