- 2 mogna bananer (ca 200 g)
- 1 dl florsocker
- 2 msk pressad citron
- 2 dl fruktyoghurt, gärna med päron eller banansmak (3%
- )2 dl turkisk yoghurt (10%)
- 1 dl koncentrerad fläderblomsaft
Till servering:
- 100 g hallon
- 1 ½ tsk florsocker
Tillagning
- Mixa bananerna tillsammans med florsocker och citronsaft med stavmixer eller i mixer. Tillsätt yoghurt och fläderblomsaft.
- Kör glassen i glassmaskin ca 20 min, eller sätt in den i frysen 2 timmar och ta ut och rör den några gånger under infrysningen.
- Ta ut glassen ett litet tag före servering så går det lättare att skeda upp den. Lägg i skålar och servera med hallon. Pudra över florsocker.
Energi per portion: 248 kcal, 7 g fett, 4 g protein, 41 g kolhydrater
Källa: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar