Ingredienser - 5 portioner
- 1 schalottenlök
- 1 dl avorioris
- 3 msk olivolja
- 2 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- salt
- 2 potatisar
- 125 g broccoli
- 100 g fetaost
- (1 ägg)
- 0,5-1 msk potatismjöl
- svartpeppar
- salt
- 1 msk finhackad färsk oregano ellre 0,5 tsk torkad
Tillagning
- Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
- Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt.
- Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 20 minuter eller tills vätskan kokat in.
- Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem under tiden i en annan kastrull.
- Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten.
- Skär fetaosten i bitar.
- Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset.
- Tillsätt broccolin, fetaosten och eventuellt det råa ägget.
- Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.
- Forma smeten till biffar och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida i lite olivolja.
Energi per portion 257 kcal
Källa & bild: Sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar