tisdag 3 mars 2009

Räkor med ingefära

Bild: Hembakat

Ingredienser - 2 portioner

  • 400 g kokta räkor med skal
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 0,5 msk färsk ingefära, fint riven
  • 1 msk soja
  • 2 msk färskpressad citron
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Ta av huvudet på räkorna och låt räkorna rinna av i ett durkslag. Skölj, ansa och skiva salladslökarna fint. Lägg 1 msk salladslök åt sidan till garnering.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en panna och tillsätt vitlök, salladslök och ingefära. Fräs under omrörning ca 1 min.
  3. Tillsätt räkor, soja och färskpressad citron. Peppra kraftigt. Fräs under omrörning tills allt är genomvarmt, ca 3 min.
  4. Smaka av med peppar och strö över den sparade salladslöken. Servera genast.

Näringsvärde per portion Kcal 242, Kolhydrater 4g, Protein 25g, Fett 14g, Fibrer 1g.

Källa: Hembakat


Inga kommentarer: