Ingredienser - 2 portioner
- 400 g kokta räkor med skal
- 4 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- 0,5 msk färsk ingefära, fint riven
- 1 msk soja
- 2 msk färskpressad citron
- svartpeppar
Tillagning
- Ta av huvudet på räkorna och låt räkorna rinna av i ett durkslag. Skölj, ansa och skiva salladslökarna fint. Lägg 1 msk salladslök åt sidan till garnering.
- Skala och hacka vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en panna och tillsätt vitlök, salladslök och ingefära. Fräs under omrörning ca 1 min.
- Tillsätt räkor, soja och färskpressad citron. Peppra kraftigt. Fräs under omrörning tills allt är genomvarmt, ca 3 min.
- Smaka av med peppar och strö över den sparade salladslöken. Servera genast.
Näringsvärde per portion Kcal 242, Kolhydrater 4g, Protein 25g, Fett 14g, Fibrer 1g.
Källa: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar