tisdag 17 mars 2009

Matvetesallad med kronärtskocka


Ingredienser - 4 portioner
  • 3 dl matvete
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1/2 tsk salt + 1 krm svartpeppar
  • 1 påse mixsallad (80 g)

Tillagning

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av kronärtskockshjärtana.
  3. Skär fetaosten i stavar.
  4. Skala och klyfta löken, fräs den glansig i olivoljan. Finhacka chilifrukten och rör ner.
  5. Blanda lökfräset med matvetet, salta och peppra. Toppa med kronärtskockshjärtan och fetaost. Servera med salladen.

Energi per portion 386 kcal

Käla & bild: Laga lätt

Inga kommentarer: