Bild: Ekofrukter
Ingredienser - 4 portioner
- 500 g potatis
- 750 g morötter
- 1 tsk salt
- 2 knippen basilika
- 125 g mozzarellaost
- 1 dl gräddfil
- Svartpeppar
- Riven muskotnöt
- ½ - 1 tsk smör eller margarin till formen
Tillagning
- Borsta potatisen noga och lägg den i en kastrull. Täck potatisen med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 20 minuter.
- Skala och skölj morötterna och skär dem i sneda skivor. Lägg dem i kokande vatten och blanchera i ca 2 minuter. Skölj dem direkt i kallt vatten så att de behåller sin fina färg. Låt rinna av i en sil.
- Skölj basilikan, skaka den torr mot ett hushållspapper och nyp av bladen. Strimla bladen fint. Låt mozzarelln rinna av, riv den grovt och blanda ½ dl av osten med gräddfilen. Krydda med halva mängden salt och svartpeppar samt lite riven muskotnöt.Värm ugnen till 200 grader.
- Häll bort vattnet från potatisen och kyl den med kallt vatten. Skala och skiva potatisen.Smörj en ugnssäker form.
- Varva morots- och potatisskivorna i formen. Strö basilika, lite salt och peppar samt lite muskotnöt mellan lagrena.
- Häll över ostblandningen och strö resten av mozzarellan över gratängen. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Energi per portion 296 kcal
Källa: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar