- 2 st kycklingfiléer, (250 g)
- 1 st lök, gul
- 1 st morot
- 2 tsk smör
- 1,5 dl vatten
- 0,5 st hönsbuljongtärning
- 3 st ansjovisfiléer
- 4 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 1 tsk vetemjöl
- 1,5 dl lagalätt, (Kelda 5 %)
- 1 msk persilja, hackad
Tillbehör
- 350 g potatis, kokt
Tillagning
- Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.
- Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.
- Låt allt koka ca 10 minuter.
- Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde per portion Ca 395 kcal, 10 g fett.
Källa & bild: Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar