Ingredienser - 2 portioner
- ½ dl vetemjöl
- 1 ägg, delat i vita och gula
- ½ dl lättmjölk
- 200 g majskorn, avrunna
- 2 tsk flytande margarin
Salsa:
- 250 g körsbärstomater
- ½ gurka
- 1 liten röd chili
- Pressad saft av 1 citron
- En knippa persilja
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Vispa ihop mjölet, äggulan och mjölken. Tillsätt majskornen.
- Vispa äggvitan styv och vän ner den försiktigt i majsmeten.
- Värm en stor stekpanna med margarinet. Klicka ut 5-6 matskedar av smeten åt gången.
- Stek i 3-4 minuter, vänd kakorna med en stekspade och stek även andra sidan gyllenbrun.
- Flytta över de stekta majskakorna till ett fat och håll dem varma under tiden du steker resten.
- Det blir sammanlagt ungefär 10 kakor.
- Skär körsbärstomaterna i klyftor, tärna gurkan.
- Kärna ur och finhacka chilifrukten, hacka persiljan.
- Blanda alla ingredienser till salsan.
Servera majskakorna med salsan.
Energi per portion 260 kalorier
Källa: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar