torsdag 5 mars 2009

Crepes med vaniljkesella och jordgubbar


Ingredienser - 4 portioner

pannkakor:

  • 1 dl siktad dinkel eller vetemjöl
  • 2 dl mellanmjölk 1,5 % fett
  • 1 st ägg
  • salt
  • 1 msk margarin flytande, 80 %

fyllning:

  • 2 dl vaniljkesella
  • 5 dl jordgubbar
  • 2 tsk citronskal

Tillagning

  1. Vispa ihop dinkel och hälften av mjölken i en bunke.
  2. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet.
  3. Stek pannkakor av smeten, ta 1/2 dl smet per pannkaka.
  4. Vik ihop pannkakan till en grotta och fyll den med vaniljkesella, skivade jordgubbar och finrivet citronskal.

Energi per portion 202 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: