fredag 20 mars 2009

Potatis- och morotskaka


Ingredienser - 2 portioner
  • potatis, fast sort, okokt 200 g
  • morot 80 g
  • gul lök 60 g
  • purjolök 150 g
  • vitlöksklyfta 1 st
  • olja eller margarin, till stekning 10 g, 2 tsk
  • timjan, torkad 1 g, 1 tsk
  • örtsalt 6 g, 1 tsk
  • persilja, färsk 4 g, 0,5 dl

Servera till

  • lingonsylt 60 g, 3 msk
  • rågbröd 2 skivor
  • bordsmargarin, 40 % 10 g
  • päron 250 g, 2 st

Tillagning

  1. Skal och finkacka vitlök, lök och purjolök. Skala och riv potatis och morot grovt.
  2. Stek alla grönsakerna i upphettad stekpanna med litet matfett i botten. Strö över örtsalt och smulad timjan.
  3. Stek under lock i ca tio minuter på medelvärme. Vänd sedan hela potatiskakan genom att lägga den på en tallrik och sedan vända tillbaka den i stekpannan. Stek ungefär lika länge på andra sidan eller tills potatisen känns mjuk.
  4. Strö över hackad persilja och servera med lingon, bröd och avsluta med frukt.


Energi/portion: 358 kcal

Källa & bild: Hemmets kokbok

Inga kommentarer: