Ingredienser - 2 portioner
- potatis, fast sort, okokt 200 g
- morot 80 g
- gul lök 60 g
- purjolök 150 g
- vitlöksklyfta 1 st
- olja eller margarin, till stekning 10 g, 2 tsk
- timjan, torkad 1 g, 1 tsk
- örtsalt 6 g, 1 tsk
- persilja, färsk 4 g, 0,5 dl
Servera till
- lingonsylt 60 g, 3 msk
- rågbröd 2 skivor
- bordsmargarin, 40 % 10 g
- päron 250 g, 2 st
Tillagning
- Skal och finkacka vitlök, lök och purjolök. Skala och riv potatis och morot grovt.
- Stek alla grönsakerna i upphettad stekpanna med litet matfett i botten. Strö över örtsalt och smulad timjan.
- Stek under lock i ca tio minuter på medelvärme. Vänd sedan hela potatiskakan genom att lägga den på en tallrik och sedan vända tillbaka den i stekpannan. Stek ungefär lika länge på andra sidan eller tills potatisen känns mjuk.
- Strö över hackad persilja och servera med lingon, bröd och avsluta med frukt.
Energi/portion: 358 kcal
Källa & bild: Hemmets kokbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar