- 2 port kycklingfilé
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- 0.25 tsk spiskummin
- 0.25 tsk kanel
- 0.25 tsk kardemumma
- 1 dl korngryn
- 4 st torkade aprikoser (finhackade)
- 0.5 dl russin
- 0.25 dl mandelspån
- 0.5 dl färska örter
- 0.5 tsk honung
- 0.25 klyfta vitlök
- salt och peppar
Tillagning
- Skär varje kycklingfilé på längden. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt, spiskummin, kanel, kardemumma, salt och peppar till marinaden och lägg ner filéerna sist. Låt detta stå och dra.
- Koka upp 7 dl vatten, när vattnet kokar tillsätt korngryn och salt, ca 1 krm, koka 20-30 min.
- Under tiden grynen kokar, hetta upp en stekpanna och rosta mandelflagorna till fin gyllenbrun färg, obs!! Tillsätt inget matfett.
- Blanda alla ingredienser till såsen (1 dl matlagningsyoghurt, honung, vitlök, salt och peppar) och låt den stå kallt.
- När korngrynen är klara blanda russin, aprikoser och örter tillsammans och smaksätt med salt och peppar.
- Grilla kycklingfiléerna med marinaden på grillen tills att de fått ett fint grillmönster. Låt sedan fisken gå färdig i ugn på 150 grader i ca 6-7 min.
- Servera filéerna med salladen toppad med flagad mandel och den kalla såsen till.
Energi per portion 356 kcal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar