Bild: Hembakat
Ingredienser - 8 portioner
- 3 dl smulade grahamskex, t ex digestivekex
- 0,5 dl hackade pecannötter
- 3 msk smält smör eller margarin
- 3 msk honung
- 1 dl persiko- eller apelsinjuice
- 4 gelatinblad
- 3 färska stora persikor, skalade
- 0,5 dl farinsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk äkta vaniljsocker
- 2 dl vaniljyoghurt
- 2 dl keso
Tillagning
- Blanda smulade grahamskex med hackade pecannötter, matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form (ca 20 cm i diameter) med avtagbar kant.
- Koka upp persiko- eller apelsinjuicen i en kastrull. Blanda ner gelatinbladen. Låt svalna.
- Skiva persikorna. Koka upp dem tillsammans med farinsocker och citronsaften. Låt sjuda i 5 min eller tills persikorna har mjuknat. Rör ner vaniljsocker. Lägg hälften av persikorna i en skål och ställ den åt sidan.
- Finfördela resten av persikorna i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt, keso och gelatinblandningen.
- Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade persikorna på tårtbotten.
- Häll över yoghurtsmeten och förvara i kylen 3 tim innan serveringen.
Tips
- Konsistensen på degen är relativt smulig. Därför är det lättast att fördela degen i formen med hjälp av fingrarna.
- Persikojuice finns att köpa i hälsokostaffärer och i vissa livsmedelsbutiker. Det går även bra med ananasjuice eller annan juice med fruktkött i.
Energi per portion Kalorier 277, Kolhydrater 44g, Protein 7g, Fett 12g, Fibrer 7g
Källa: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar