Ingredienser – 4 portioner
- 3 dl couscous
- 3 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 stora morötter
- 1 knippe rädisor
- 1/2 rödlök
- 100 g haricots verts
- 1/2 liter blandade salladssorter, skott och örter
- salt och peppar
- olivolja
Tillagning
- Koka upp vatten med buljongtärning, 1/2 tsk salt och 1 msk olivolja. Häll detta över couscousen, rör runt och låt svälla.
- Skala och hyvla morötterna tunt. Skiva rädisorna. Skala och skär löken i tunna klyftor.
- Koka bönorna ett par minuter, de ska fortfarande ha lite motstånd kvar. Kyl i kallt vatten.
- Plocka salladsblad, skott och örter, gärna även blommande sådana, tex gräslök eller krasse.
- Blanda couscousen med grönsaker och sallad i en skål. Smaka av med 1/2 tsk salt, 2 krm peppar samt 2 msk olivolja.
Servera genast medan salladsblad och örter fortfarande är spänstiga.
Energi per portion 241kcal, 8,4g protein, 49,5g kolhydrater, 0,7g fett
Källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar