Ingredienser - 4 port
- 2 zucchini, ca 600 g
- 2 paprikor i olika färger
- några kvistar färsk rosmarin
- 1 msk smör-&rapsolja
- 2 tsk gourmetsalt
- 2 1/2 dl Kelda lagalätt
- 3 ägg
- 1 1/2 dl Arla Köket riven ost mager
- 2 krm salt
Servera med:200 g rökt skivad skinka
Tillagning
1.Sätt ugnen på 250º.
2. Skär zucchini i skivor. Kärna ur och skiva paprikan.
3. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form.
4. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt.
5. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200º.
6. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt.
7. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg.
Servera med rökt skinka och bröd.
Ebergi per portion inklusive tillbehör Energi 355 kcal Protein 26 g Kolhydrat 26 g Fett 16 g
Källa: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar