Ingredienser - 4 portioner
- 2 huvuden broccoli, ansade och finhackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olivolja
- ½ dl hackad persilja
- 4 stora potatisar, kokta
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 ägg
- 1 dl polentamjöl
Servering:
- ajvar relish
- 4 skivor grovt bröd
- 0,5 dl kokta kidneybönor eller bönor på burk
Tillagning
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i broccoli och vitlök och låt steka på svag värme tills broccolin känns mjuk.
- Rör ner persiljan. Mosa potatisarna i en skål och blanda ner broccolin, salt, peppar och ägg.
- Täck skålen och ställ in i kylskåp ca 1 timme.
- Forma platta kakor. Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
- Vänd kakorna i polentamjöl och stek dem vackert gyllenbruna.
Servera med ajvar relish, bröd och bönor.
Energi per portion 399 kcal, Fett 14 g, Fibrer 12 g
Källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar