Ingredienser - 4 port
- 400 g nötfärs, 10% fett
- 1 gul lök
- 1 paprika
- 1/2 squash, ca 200 g
- 2 tsk smör
- 1 burk stora vita bönor, 400 g
- 1 tsk salt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 2 dl minifraiche
Tillagning
- Skala löken. Kärna ur paprikan.
- Skär lök, paprika och squash i bitar.
- Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig.
- Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
- Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek.
- Låt allt koka några min.
Servera med minifraiche och rucolasallad.
Energi per portion 385 kcal 34g protein 33g kolhydrater 13g fett
Källa: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar