fredag 20 februari 2009

Chili con carne

Bild: Arla

Ingredienser - 4 port

  • 400 g nötfärs, 10% fett
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1/2 squash, ca 200 g
  • 2 tsk smör
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 2 dl minifraiche

Tillagning

  1. Skala löken. Kärna ur paprikan.
  2. Skär lök, paprika och squash i bitar.
  3. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig.
  4. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
  5. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek.
  6. Låt allt koka några min.

Servera med minifraiche och rucolasallad.

Energi per portion 385 kcal 34g protein 33g kolhydrater 13g fett

Källa: Arla

Inga kommentarer: