fredag 27 februari 2009

Vitlöksdoftande broccolimix

Bild: Privat

Ingredienser - 4 portioner

  • 350 g broccoli
  • 350 g blomkål
  • 50 g mandelspån
  • 2 msk olivolja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor

Tillagning

  1. Ta av broccolibuketterna från stammen. Skala, ansa och skiva broccolistammen. Skär av blokålsbuketterna och släng stammen. Ångkoka broccolin och blomkålen ca 5 min tills den nästan blivit mjuk.
  2. Hetta upp en tjockbottnad stekpanna och rosta mandelspånen tills de börjar få färg och dofta. Ta upp dem ur stekpannan. Häll olivolja i stekpannan och tillsätt vitlöken. Låt fräsa ett par sekunder innan broccolin och blomkålen tillsätts. Fräs på medelvärme 3-4 min tills allt är färdigt och genomvarmt.
  3. Lägg upp på ett fat och strö över mandelspånen.

Näringsvärde per portion 187 kcal, 7 g protein, 8 g kolhydrater, 15g fett

Källa: Lev Bättre



Inga kommentarer: