Ingredienser - 4 portioner
- 350 g broccoli
- 350 g blomkål
- 50 g mandelspån
- 2 msk olivolja
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
Tillagning
- Ta av broccolibuketterna från stammen. Skala, ansa och skiva broccolistammen. Skär av blokålsbuketterna och släng stammen. Ångkoka broccolin och blomkålen ca 5 min tills den nästan blivit mjuk.
- Hetta upp en tjockbottnad stekpanna och rosta mandelspånen tills de börjar få färg och dofta. Ta upp dem ur stekpannan. Häll olivolja i stekpannan och tillsätt vitlöken. Låt fräsa ett par sekunder innan broccolin och blomkålen tillsätts. Fräs på medelvärme 3-4 min tills allt är färdigt och genomvarmt.
- Lägg upp på ett fat och strö över mandelspånen.
Näringsvärde per portion 187 kcal, 7 g protein, 8 g kolhydrater, 15g fett
Källa: Lev Bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar