torsdag 19 februari 2009

Bönsallad med rucola och rödlök

Bild: Coop
Ingredienser - 4 port
  • 2 burkar blandade kokta bönor (à 410 g)
  • 1 liten röd lök, i tunna skivor
  • 1 påse rucola (80 g)
  • ca 10 cocktailtomater, delade
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 8 skivor rågbröd

Tillagning

1. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

2. Varva dem med rödlök, sallad och tomater i en skål.

3. Blanda olja, vinäger, vitlök, salt, socker och peppar, häll över salladen och blanda om.


Servera med grovt bröd

En portion med tillbehör ger Energi: 387 kcal Fett: 11 g Fibrer: 11 g

Källa: Coop

Inga kommentarer: