Ingredienser - 4 port
- 4 port 300 g nötfärs, 10% fett
- 2-3 tsk worchestershiresås
- 1 tsk salt
- 2 tsk smör
- 2 små äpplen
- 1 1/2 dl matyoghurt
- 1 msk riven färsk pepparrot
- 4 skivor vitt eller mörkt bröd
- 4 tomatskivor
- svartpeppar
Tillagning
- Blanda färsen med worchestershiresås och salt.
- Platta ut den till 4 tunna hamburgare.
- Stek dem i smör i en teflonpanna någon min på varje sida.
- Riv äpplet grovt. Blanda äpple, yoghurt och pepparrot.
- Rosta brödet. Lägg hamburgarna på brödskivorna och toppa med tomat och äppeltsatsiki.
- Mal över svartpeppar.
Servera med en blandad vitkålsallad
Energi per portion inkl. tillbehör 320 kcal 20g protein 25g kolhydrater 15g fett
Källa: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar