fredag 20 februari 2009

Hamburgare med äppeltsatsiki

Bild:Arla


Ingredienser - 4 port

  • 4 port 300 g nötfärs, 10% fett
  • 2-3 tsk worchestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör
  • 2 små äpplen
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 4 skivor vitt eller mörkt bröd
  • 4 tomatskivor
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda färsen med worchestershiresås och salt.
  2. Platta ut den till 4 tunna hamburgare.
  3. Stek dem i smör i en teflonpanna någon min på varje sida.
  4. Riv äpplet grovt. Blanda äpple, yoghurt och pepparrot.
  5. Rosta brödet. Lägg hamburgarna på brödskivorna och toppa med tomat och äppeltsatsiki.
  6. Mal över svartpeppar.

Servera med en blandad vitkålsallad

Energi per portion inkl. tillbehör 320 kcal 20g protein 25g kolhydrater 15g fett

Källa: Arla

Inga kommentarer: