Ingredienser - ger ca 8 dl sås
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk honung
- 2 msk brun farin
- 3 cm färsk ingefära
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 3 lagerblad (gärna färska)
- 1-1 1/2 tsk tabascoolja
- salt
Tillagning
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja. Tillsätt tomatpuré, honung och farin.
- Skala och riv ingefäran. Tillsätt den, tomaterna, vinägern samt lagerblad, 1 1/2 tsk salt och tabasco. Låt puttra i minst 30 minuter.
Energi per dl ca 60 kcal, 1g protein, 11g kolhydrater, 1g fett.
Källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar