fredag 27 februari 2009

Lövbiffwok


Ingredienser - 4 portioner
  • 200g lövbiff
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk röd chili
  • 200g färska eller frysta sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 2-3msk ljus soja
  • 1tsk strösocker
  • 1/d torr sherry (kan uteslutas såklart)
  • 2msk olja

Tillagning

  1. Skär lövbiffen i mindre bitar eller strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chili. Lägg köttet i en skål och blanda med vitlöken och chilin.
  2. Skölj och ansa sockerärtorna och dela dem på diagonalen. Skölj salladslökarna och skär dem i ca 3cm långa bitar.
  3. Blanda soja socker och sherry i en liten skål och rör om till sockret löst upp.
  4. Hetta upp oljan i stekpanna/wokpanna. Lägg i sockerärtor och salladslök och fräs i några minuter, ta upp görnsakerna och lägg dem åt sidan.
  5. Fräs lövbiffen, häll över sojablandningen och blanda ner grönsakerna. Värm under omrörning i ca 3 min.

Närningsvärde per portion 268 kcal, 29g protein, 6g kolhydrater, 13g fett

Källa: Lev bättre

Inga kommentarer: