Ingredienser - 4 portioner
- 200g lövbiff
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 färsk röd chili
- 200g färska eller frysta sockerärtor
- 4 salladslökar
- 2-3msk ljus soja
- 1tsk strösocker
- 1/d torr sherry (kan uteslutas såklart)
- 2msk olja
Tillagning
- Skär lövbiffen i mindre bitar eller strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chili. Lägg köttet i en skål och blanda med vitlöken och chilin.
- Skölj och ansa sockerärtorna och dela dem på diagonalen. Skölj salladslökarna och skär dem i ca 3cm långa bitar.
- Blanda soja socker och sherry i en liten skål och rör om till sockret löst upp.
- Hetta upp oljan i stekpanna/wokpanna. Lägg i sockerärtor och salladslök och fräs i några minuter, ta upp görnsakerna och lägg dem åt sidan.
- Fräs lövbiffen, häll över sojablandningen och blanda ner grönsakerna. Värm under omrörning i ca 3 min.
Närningsvärde per portion 268 kcal, 29g protein, 6g kolhydrater, 13g fett
Källa: Lev bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar