Ingredienser - 4 portioner
- 1 burk hela skalade tomater, ca 400 g
- 100 g svarta oliver utan kärnor
- 3 msk kapris
- 1 röd chilipeppar
- 3 vitlöksklyftor
- ½ dl olivolja
- 2 msk tomatpuré
- svartpeppar
- ev salt
Till servering
- spaghetti
- hackad persilja
Tillagning
- Skär tomaterna i stora bitar, hacka oliver och kapris.
- Kärna ur pepparfrukter och skär dem i tunna skivor.
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs vitlök och peppar under omrörning.
- Tillsätt tomaterna och tomatpuré. Låt koka ihop ca 10 minuter på svag värme.
- Rör ner kapris och oliver.
- Smaka av med peppar och ev. salt.
Servera med spagetti och hackad persilja.
Energi per portion med tillbehör 382 kcal, 12g fett, 5g fibrer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar