lördag 31 mars 2012

Fisk- och skaldjursgryta med bulgur



Ingredienser - 2 port

  • 1 fint klyftad rödlök
  • 2 skivade selleristjälkar
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • ½ strimlad chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ½ burk plommontomater, 200 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl bulgur eller ris för glutenfritt
  • 250 g vit fiskfilé i bitar
  • 1 dl räkor
  • ½ dl hackad bladpersilja + dill

Så här gör du

  1. Fräs lök, selleri, vitlök och chili i olja några min. Krydda. 
  2. Tillsätt tomater med spad, tomatpuré och vin och låt puttra några min. 
  3. Häll i buljong och bulgur, koka upp och låt sjuda 7 min. 
  4. Lägg i fisken, täck med lock och sjud på svag värme tills fisken är färdig, cirka 5 min. Lägg ner räkor och strö över kryddgrönt.


Energi per portion: 385 kcal 39 % Protein 24 % Fett 36 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: