Ingredienser - 2 port
- 1 fint klyftad rödlök
- 2 skivade selleristjälkar
- 1 skivad vitlöksklyfta
- ½ strimlad chilifrukt
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- ½ burk plommontomater, 200 g
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- 2½ dl grönsaksbuljong
- 1 dl bulgur eller ris för glutenfritt
- 250 g vit fiskfilé i bitar
- 1 dl räkor
- ½ dl hackad bladpersilja + dill
Så här gör du
- Fräs lök, selleri, vitlök och chili i olja några min. Krydda.
- Tillsätt tomater med spad, tomatpuré och vin och låt puttra några min.
- Häll i buljong och bulgur, koka upp och låt sjuda 7 min.
- Lägg i fisken, täck med lock och sjud på svag värme tills fisken är färdig, cirka 5 min. Lägg ner räkor och strö över kryddgrönt.
Energi per portion: 385 kcal 39 % Protein 24 % Fett 36 % Kolhydrater
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar