Ingredienser - 35 port
- 75 g malen sötmandel
- 50 g kokosflingor
- 1½ dl florsocker
- 1 msk potatismjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 ägg + 1 äggvita
Frosting:
- 25 g smör
- 1½ dl florsocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 msk apelsinjuice
- 50 g cream cheese, 12 %
- ½ tsk rivet apelsinskal
- ½ msk kakao
- strössel och/eller sockerkulor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda mandel, kokos, florsocker, potatismjöl och bakpulver.
- Rör ner ägg och äggvita. Klicka ut i minibakformar placerade på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen cirka 12 min. Låt kallna.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och apelsinjuice med elvisp på låg fart några min till en fluffig kräm.
- Tillsätt cream cheese, apelsinskal och kakao och vispa ett par min till.
- Bred eller spritsa frostingen på kakorna och garnera med strössel eller sockerkulor.
Energi per portion: 55 kcal
Källa & bild: MåBra
1 kommentar:
Tack för tipset!!
Skicka en kommentar