torsdag 29 mars 2012

Tomat- och örtfisk med pressad potatis





Ingredienser - 2 port

  • 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2½ dl passerade tomater
  • 3 msk finhackad dill
  • 300 g vit fiskfilé ex hoki
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl svarta oliver

Servera med:
  • 300 g kokt pressad potatis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Ansa och strimla purjolöken, finhacka vitlöken. 
  3. Blanda samman passerade tomater, dill, finhackad vitlök och purjolök. 
  4. Placera fiskfiléerna i en liten eldfast form. Krydda. 
  5. Häll över tomatsåsen och strö över oliver. 
  6. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 min.

Inga kommentarer: