söndag 4 mars 2012

Tips för att gå ner i vikt


Vet att jag sagt det förr men det är aldrig fel att bli påmind om vilka enkla småmedel som kan göra stor skillnad om man vill tappa några kilon.


Här är tipsen:

  • Om ett recept kräver 1 dl olja, skär ner detta till hälften, dina smaklökar kommer inte att känna någon skillnad..
  • Vid tillagning, halstra, baka, steka, koka eller stek och låt fettet rinna av.
  • Drick sex till åtta glas vatten om dagen. En dryck före måltid kommer också att hjälpa dig att känna dig mätt snabbare. Vatten hjälper också kroppen att smälta maten.
  • Om du måste använda olja, prova en smakrik som olivolja eller sesamolja. Använd en oljesprayare.
  • En nypa riven ost eller ädelost ger mycket smak utan att lägga en massa kalorier till en sallad.
  • Tänk efter innan du dricker. Alkohol ger massor av kalorier, men inga näringsämnen. Dessutom försvagar det din viljestyrka. Baksmälla kan orsaka sug efter fet mat eller kolhydratrik mat som kan sabotera varje försök till viktreducering.
  • Hoppa inte över frukosten. Vad du än gör följ detta råd, för annars är det mycket sannolikt att du börjar hetsäta senare under dagen.
  • Inga mellanmål medan du tittar på TV. Det är acceptabelt att äta en måltid medan du tittar på tv, men aldrig att små äta.
  • Ät mer grönsaker. De fyller magen bra, ger fibrer, vitaminer, mineraler och vatten utan att vara fettbildande. 
  • Ta dig tid att smaka på maten. Sluka INTE maten! Om du skyndar dig igenom dina måltider ger du inte hjärnan den tid den behöver för att signalera att din mage är mätt.
  • Lämna aldrig hemmet "svulten". Inta alltid ett lätt mellanmål innan du äter middag på en restaurang, till exempel ett glas juice, en morot eller en bit frukt.
  • Gör inte matinköp på fastande mage! Du kommer att frestas att köpa allt du ser.
  • När du väljer att äta "snabbmat", välj klokt: hoppa över stekt mat, undvika stora portioner, och välja en liten hamburgare.
  • Frys ner matrester omedelbart så att du inte plundrar kylskåpet senare på natten.
  • Såser och soppor kan förtjockas med en puré av potatis i stället för grädde.
Källa: Här

Inga kommentarer: