Ingredienser - 4 portioner
- 6 ägg
- 30 g parmaskinka
- 1 tsk pesto
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk färskpressad citronsaft
- 0,5 örttärning
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk lättmajonnäs
- 2 brickor krasse
- 3 cocktailtomater till garnering
- Hårdkoka äggen, 8–10 min. Spola av dem under rinnande kallt vatten och låt svalna. Skala och halvera de kalla äggen. Ta ut äggulorna och mosa dem med en gaffel.
- Skär bort fettet från parmaskinkan och hacka den fint. Blanda skinka och pesto med hälften av de mosade äggulorna och smaka av med salt, peppar och ca 1 tsk färskpressad citron.
- Blanda örttärningen med resten av de mosade äggulorna och rör ner senap och majonnäs. Smaka av med salt, peppar och ca 1 tsk färskpressad citron.
- Klipp av krassen, skölj den i en sil och arrangera den vackert på 4 tallrikar. Fyll hälften av ägghalvorna med örtmajonnäsen och resten med skinkblandningen. Lägg upp ägghalvorna på tallrikarna. Skölj tomaterna, dela dem i fjärdedelar och garnera äggen med tomatklyftorna. Servera med grovt bröd eller pumpernickel.
Näringsvärde per portion
Kcal 168
Fett 11g
Protein 13g
Kolhydrater 3g
Fibrer 0g
Källa 6 bild: Imponline
Tips!
Äggen kan kokas i god tid i förväg, så går det sedan snabbt att förbereda rätten. Det går bra att byta ut parmaskinkan mot annan god skinka efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar