onsdag 28 mars 2012

Fyllda ägghalvor i krassesällskap




Ingredienser - 4 portioner

  • 6 ägg
  • 30 g parmaskinka
  • 1 tsk pesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 0,5 örttärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 2 brickor krasse
  • 3 cocktailtomater till garnering
Gör såhär

  1. Hårdkoka äggen, 8–10 min. Spola av dem under rinnande kallt vatten och låt svalna. Skala och halvera de kalla äggen. Ta ut äggulorna och mosa dem med en gaffel.
  2. Skär bort fettet från parmaskinkan och hacka den fint. Blanda skinka och pesto med hälften av de mosade äggulorna och smaka av med salt, peppar och ca 1 tsk färskpressad citron.
  3. Blanda örttärningen med resten av de mosade äggulorna och rör ner senap och majonnäs. Smaka av med salt, peppar och ca 1 tsk färskpressad citron.
  4. Klipp av krassen, skölj den i en sil och arrangera den vackert på 4 tallrikar. Fyll hälften av ägghalvorna med örtmajonnäsen och resten med skinkblandningen. Lägg upp ägghalvorna på tallrikarna. Skölj tomaterna, dela dem i fjärdedelar och garnera äggen med tomatklyftorna. Servera med grovt bröd eller pumpernickel.

Näringsvärde per portion
Kcal 168 
Fett 11g  
Protein 13g 
Kolhydrater 3g 
Fibrer 0g



Källa 6 bild: Imponline

Tips!
Äggen kan kokas i god tid i förväg, så går det sedan snabbt att förbereda rätten. Det går bra att byta ut parmaskinkan mot annan god skinka efter smak.

Inga kommentarer: