Ingredienser - 4 port
- 250 g haricots verts
- ½ burk kokta vita bönor à 400 g
- 500 g kokt potatis
- 1 liten rödlök
- 2 salladslökar
- 2 msk kapris
- ½ msk honung
- ½ dl hackad persilja
- rivet skal och saft av 1 citron
- 2 dl smetana
- salt och peppar
Gör så här
- Koka haricots verts 2-3 min i lättsaltat vatten.
- Kyl dem genast i kallt vatten.
- Häll av och skölj de vita bönorna.
- Skär potatisen i bitar. Skala rödlöken. Skiva rödlök och salladslök.
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Servera till t ex lammfiol, rökt skinka eller kryddiga korvar.
Per portion exklusive tillbehör
Energi 385 kcal
Protein 8 g
Kolhydrat 37 g
Fett 22
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar