fredag 30 mars 2012

Krämig potatissallad med bönor




Ingredienser - 4 port
  • 250 g haricots verts
  • ½ burk kokta vita bönor à 400 g
  • 500 g kokt potatis
  • 1 liten rödlök
  • 2 salladslökar
  • 2 msk kapris
  • ½ msk honung
  • ½ dl hackad persilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar

Gör så här
  1. Koka haricots verts 2-3 min i lättsaltat vatten. 
  2. Kyl dem genast i kallt vatten. 
  3. Häll av och skölj de vita bönorna. 
  4. Skär potatisen i bitar. Skala rödlöken. Skiva rödlök och salladslök. 
  5. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. 
  6. Servera till t ex lammfiol, rökt skinka eller kryddiga korvar.

Per portion exklusive tillbehör
Energi 385 kcal
Protein 8 g
Kolhydrat 37 g
Fett 22 


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: