torsdag 15 mars 2012

Papardelle med spenat, lax och soltorkad tomat



Ingredienser - 1 port

  • 50 g papardelle eller annan pasta, ev. glutenfri
  • 3 bitar soltorkade tomater
  • 75 g färsk spenat
  • 60 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1/2 tsk olja
  • 3 halverade körsbärstomater
  • 1/2 dl lagalätt eller låglaktosalternativ
  • salt, peppar

Så här gör du

1. Blötlägg och strimla tomaterna.
2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
3. Skölj spenaten och skaka av vattnet. Lägg bladen i en het torr stekpanna och vänd runt tills de fallit ihop och det mesta av vattnet ångat bort. Lägg över på en tallrik.
4. Skär laxen i ganska stora bitar. Stek dem hastigt i oljan.
5. Lägg i tomater och spenat och häll över grädden. Koka upp och vänd försiktigt runt. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp pastan på varm tallrik och skeda såsen över.
Servera med en blandad sallad.
Energi per portion: 400 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: