Ingredienser - 4 port
- 8 potatisar, ca 600 g
- 2 palsternackor, ca 200 g
- 3 morötter, ca 300 g
- 1 liter örtbuljong
- 2 dl lätt crème fraiche
- 4 ansjovisfiléer
- salt och peppar
- 250 g keso
Gör så här
- Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar.
- Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull.
- Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen.
- Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis.
- Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare.
- Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
- Servera med cottage cheese och grovt bröd.
Per portion inklusive tillbehör
Energi 380 kcal
Protein 16 g
Kolhydrat 51 g
Fett 12 g
Källa & bild: Arla
1 kommentar:
Spännande med ansjovis i rotfruktssoppan. Det ska jag prova!
Skicka en kommentar