lördag 10 mars 2012

Krämig rotfruktssoppa




Ingredienser - 4 port

  • 8 potatisar, ca 600 g 
  • 2 palsternackor, ca 200 g
  • 3 morötter, ca 300 g
  • 1 liter örtbuljong
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 ansjovisfiléer
  • salt och peppar
  • 250 g keso



Gör så här

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. 
  2. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. 
  3. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. 
  4. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. 
  5. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. 
  7. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
  8. Servera med cottage cheese och grovt bröd.



Per portion inklusive tillbehör
Energi 380 kcal
Protein 16 g
Kolhydrat 51 g
Fett 12 g


Källa & bild: Arla

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Spännande med ansjovis i rotfruktssoppan. Det ska jag prova!