Ingredienser - 2 portioner
- 3 dl vatten
- 1,5 dl bulgur
- 145 g musslor, avrunnen vikt
- 1 dl persilja, finhackad
- 2 st tomater, i tärningar
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk citron, pressad
- 1 msk olivolja
- Tillbehör
- 80 g salladsblad
- 2 st bananer, till efterrätt
Tillagning
1. Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.
2. Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.
3. Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur.
Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad.
Energi per portion: Ca 400 kcal, varav ca 10 g fett.
Källa & bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar