Ingredienser - ca 4 portioner
- 300 g mini-keso
- 1 pk Philadelphia ost (extra light)
- 2 msk riven kokos
- 2 msk sukrinmelis
- 1 tsk vaniljsocker (kan slopas)
- ca 1/2 tsk vaniljaroma
- 2 st mogna mango (ca 300 g)
- 1 tsk stevia
- ca 1/2 tsk vaniljaroma
- ca 2 tsk färskpressad citronjuice
Topping crunch:
- raw cacaonibs
- mandelspån
- skalade sesamfrön
Gör så här:
Mangopurè:
Skala och tärna de två mangos och kör dem i blandaren tillsammans med en 1/2 ts vaniljaroma, stevia samt citronjuicen tills du får en fin och slät mangopuré.
Ostmassa:
Här blandar du Philadelphiaosten med keson i en bunke, och tilsätter resten av vanijaroman, sukrin, riven kokos samt vaniljsocker för extra god smak (men kan slopas). Låt stå kallt i kylen tills servering.
Vid servering varvas mangopurén med ostmassan i lager i glasskålar och toppas med vad man har för hand – exempelvis kakaonibs, sesamfrön och mandelspån. Eller lyxa till det med en god kexbit till.
Energi per portion (utan topping): ca 150 kcal
Källa & bild: Lissfit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar