måndag 12 mars 2012

Kalkontoast med färskost och paprika





Ingredienser - 8 trekanter

  • 100 g rökt kalkonbröst
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 st rödlöksklyfta
  • 75 g färskost, naturell light (5 % fett)
  • 2 msk kapris
  • 1 msk timjan, hackad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 8 st skivor fullkornsfranska

Tillagning


1. Strimla kalkonbröstet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken. 
2. Blanda färskosten med kalkon, paprika, lök, kapris och timjan. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela röran på 4 av bröden. Lägg på de andra bröden och tryck ihop.
4. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn. Skär dem mitt itu till trekanter och servera. 


Energi per trekant: Ca 100 kcal, 2 g fett, 7 g protein, 13 g kolhydrater


Källa 6 bild: alltommat

Inga kommentarer: