Jag har fått dille på kesoplättar, har ätit det varje dag till lunch i en vecka nu :) Så enkelt och så gott. Jag har grädde och lingonsylt till men det kan man ju variera hur man vill. Om du vill göra det lite matigare kan du ha i lite strimlad skinka eller något annat gott, servera med creme fraiche, röd kaviar och rödlök, bara att pröva sig fram. Men då får du räkna om kalorimängden.
Ingredienser - 2 port (jag äter allt själv i en portion men blir sjukt mätt så jag kanske ska dela upp det...:))
- 250 g keso
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 krm vaniljpulver, kan uteslutas om du inte vill ha den lite sötare.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 C
- Blanda ihop allt i en bunke.
- Mixa ihop allt till en någorlunda slät smet.
- Klicka ut på bakplåtspapperklädd plåt. Jag gör 5-6 plättar.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 min. De sväller lite i ugnen men faller ihop när man tar ut dem.
- Ta ut och låt svalna en liten stund innan du tar loss dem, de ska vara ljusa.
Energi per portion utan tillbehör: ca 200 kcal om du gör som jag och äter allt så blir det såklart ca 400 kcal :)
2 kommentarer:
Och så kan man blanda i saffran :) mums!
Eller kanske kardemumma?
Skicka en kommentar