Ingredienser - 1 port
- grov fralla, 60 g
- ½ dl keso mini
- 4 tunna skivor, 20 g rökt skinka
- 1 skivad tomat
- 2 dl juice
Så här gör du
- Bred frallan med keson.
- Lägg på skinkan och tomatskivan.
- Servera med juice.
Lunch: Böcklingpastasallad med ädelost (390 kcal)
Ingredienser - 2 port
- 80 g fiberpasta eller glutenfri pasta
- 100 g skivade champinjoner
- 1 liten skivad röd lök
- 1 tsk smör/olja
- 70 g babyspenat
- 150 g körsbärstomater
- ½ dl smältost med ädelostsmak (tub)
- ½ dl fraiche, max 8 % + pastavatten
- 100 g böcklingfilé
Så här gör du
- Koka pastan.
- Fräs svamp och lök i fettet.
- Vänd ner spenaten och tomaterna.
- Rör ihop osten med fraiche och lite av pastavattnet.
- Häll av resten av pastavattnet och blanda pastan med grönsakerna.
- Häll såsen över och servera med böcklingen.
Mellanmål: Apelsinstund (78 kcal)
Skala och klyfta en apelsin. Pilla in ett russin i varje klyfta om du orkar eller njut dem var för sig.
Middag: Korvpuckar med rotmos (378 kcal)
Ingredienser - 2 port
- 1 liten kålrot, 500 g, i tärningar
- 1 liten morot 100 g, i tärningar
- 3 dl buljong
- 2 potatisar, 150 g, i bitar
- 1 tsk smör salt och peppar
- 250 g lätt middagskorv, t ex kycklingkorv
- 1 msk skånsk senap
- 4 skivor rödlök
- 4 basilikablad
- 2 msk riven ost, max 12 %
Servera med: senap och tomatklyftor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka kålrot och morot i buljongen 10 min.
- Tillsätt potatisen och koka allt mjukt ca 10 min till.
- Häll av spadet men spara det.
- Mosa rotfrukterna, rör ner smöret och späd med buljongen till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär korven i 12 skivor.
- Lägg ihop dem 3 och 3 med senap, rödlök och basilika mellan i en ugnsfast form.
- Strö lite ost över. Fäst ev med tandpetare eller rosmarinkvist.
- Baka mitt i ugnen ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar