Ingredienser - 4 portioner
- 2 msk olivolja
- 1 stor lök, hackad
- 500 g fast färskpotatis, halverad
- 1 röd paprika, urkärnad och i bitar
- 500 g mogna tomater, i stora klyftor
- 1,5 dl grönsaks- eller hönsbuljong
- 1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan, hackad
- 3 squash, ca 375 g tillsammans, tjockt skivade
- en tjock skiva skinka (175 g), strimlad
- en näve hackad färsk persilja
Gör så här:
- Värm oljan i en stor kastrull eller gryta.
- Tillsätt löken och stek under omrörning i 8 minuter tills den är gyllenbrun.
- Häll i potatis, paprika, tomater, buljong och timjan.
- Krydda rikligt med salt och peppar.
- Lägg på locket och koka grönsakerna i 25 minuter, rör då och då, tills potatisen nästan mjuknat och tomaterna börjat sönderdelas och bilda en sås.
- Tillsätt squashskivorna och låt sjuda i 5 minuter.
- Vänd ner skinka och persilja och låt grytan bli genomvarm.
- Smaka av och servera.
Energifördelning: 272 kcal Fett 9 g, proteín 16 g, kolhydrater 34 g.
Källa & bild: sund.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar