fredag 23 mars 2012

Skink- och grönsaksgryta


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 500 g fast färskpotatis, halverad
  • 1 röd paprika, urkärnad och i bitar
  • 500 g mogna tomater, i stora klyftor
  • 1,5 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan, hackad
  • 3 squash, ca 375 g tillsammans, tjockt skivade
  • en tjock skiva skinka (175 g), strimlad
  • en näve hackad färsk persilja

Gör så här:
  1. Värm oljan i en stor kastrull eller gryta.
  2. Tillsätt löken och stek under omrörning i 8 minuter tills den är gyllenbrun.
  3. Häll i potatis, paprika, tomater, buljong och timjan.
  4. Krydda rikligt med salt och peppar.
  5. Lägg på locket och koka grönsakerna i 25 minuter, rör då och då, tills potatisen nästan mjuknat och tomaterna börjat sönderdelas och bilda en sås.
  6. Tillsätt squashskivorna och låt sjuda i 5 minuter.
  7. Vänd ner skinka och persilja och låt grytan bli genomvarm.
  8. Smaka av och servera.

Energifördelning: 272 kcal Fett 9 g, proteín 16 g, kolhydrater 34 g. 



Källa & bild: sund.nu 

Inga kommentarer: