onsdag 14 mars 2012

Pippiburgare med caesarröra




Ingredienser - 4 port

  • ½ dl pofiber 
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk vatten 
  • 300 g kycklingfärs
  • 100 g hackat rökt kalkonkött
  • ½ tsk salt + peppar
  • 8 salvia- eller basilikablad 
  • 1 tsk smör/olja
Caesarröra:
  • 2 tsk kapris
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ dl riven parmesanost, 15 g
  • ½ dl keso mini
  • ½ dl minifraiche
  • salt och peppar
Tillbehör:
  • 8 skivor Axa fullkornsruta 30 g eller 4 grova hamburgerbröd eller glutenfria bröd
  • grönsallad
  • 1 stor tomat
  • lökringar
  • grillad paprika
Servera med: 
  • 2 morötter i stavar
  • 2 äpplen i klyftor

Så här gör du

  1. Blanda pofiber med citronsaft och vatten och låt svälla ca 5 minuter. 
  2. Tillsätt färs, kalkon, salt och peppar och rör ihop till en jämn färs. 
  3. Forma 4 biffar, lägg ett kryddblad på var sida och stek i fettet i teflonpanna tills biffarna är helt genomstekta.
  4. Blanda samman alla ingredienser till caesarröran. 
  5. Lägg burgarna på 4 brödskivor, sedan grönsaker och caesarröra. Täck med återstående brödskivor.

Energi per portion: 366 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: