Ingredienser - 4 port
- ½ dl pofiber
- 2 msk pressad citron
- 3 msk vatten
- 300 g kycklingfärs
- 100 g hackat rökt kalkonkött
- ½ tsk salt + peppar
- 8 salvia- eller basilikablad
- 1 tsk smör/olja
Caesarröra:
- 2 tsk kapris
- 1 tsk fransk senap
- ½ dl riven parmesanost, 15 g
- ½ dl keso mini
- ½ dl minifraiche
- salt och peppar
- 8 skivor Axa fullkornsruta 30 g eller 4 grova hamburgerbröd eller glutenfria bröd
- grönsallad
- 1 stor tomat
- lökringar
- grillad paprika
Servera med:
- 2 morötter i stavar
- 2 äpplen i klyftor
Så här gör du
- Blanda pofiber med citronsaft och vatten och låt svälla ca 5 minuter.
- Tillsätt färs, kalkon, salt och peppar och rör ihop till en jämn färs.
- Forma 4 biffar, lägg ett kryddblad på var sida och stek i fettet i teflonpanna tills biffarna är helt genomstekta.
- Blanda samman alla ingredienser till caesarröran.
- Lägg burgarna på 4 brödskivor, sedan grönsaker och caesarröra. Täck med återstående brödskivor.
Energi per portion: 366 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar