Ingredienser - 4 portioner
- 4 stora lökar eller dubbelt så många mindre
- 100 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 300 g köttfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 dl crème fraiche
- 1/2 msk soja
- 1 msk fransk senap
- 1 dl riven ost
- 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)
Gör så här
- Skala löken. Koka de hela lökarna i lättsaltat vatten i en kastrull tills de mjuknat ca 15 min. Ta upp och låt löken rinna av.
- Gröp ur löken sa 2-3 ytterlager av löken återstår. Ställ löken i en ugnssäker form.
- Finhacka det urgröpta. Spara hälften av lökhacket i en burk i frysen. Går bra att använda i grytor, köttfärssås m m.
- Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt creme fraiche, soja och senap. Fyll löken med köttfärsröran. Strössla osten över. Häll buljongen vid sidan om i formen.
- Tillaga mitt i ugnen i 225ºC, ca 15 min.
- Servera de köttfärsfyllda lökarna med bröd och sallad.
Näringsvärde
ENERGI: 330 kcal
FETT: 14 g
Källa & bild: ICA
1 kommentar:
Såg gott ut :)
Skicka en kommentar