onsdag 7 mars 2012

Köttfärsfyllda hela lökar





Ingredienser - 4 portioner

  • 4 stora lökar eller dubbelt så många mindre
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk soja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl köttbuljong (tärning + vatten)

Gör så här

  1. Skala löken. Koka de hela lökarna i lättsaltat vatten i en kastrull tills de mjuknat ca 15 min. Ta upp och låt löken rinna av. 
  2. Gröp ur löken sa 2-3 ytterlager av löken återstår. Ställ löken i en ugnssäker form.
  3. Finhacka det urgröpta. Spara hälften av lökhacket i en burk i frysen. Går bra att använda i grytor, köttfärssås m m.
  4. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt creme fraiche, soja och senap. Fyll löken med köttfärsröran. Strössla osten över. Häll buljongen vid sidan om i formen. 
  6. Tillaga mitt i ugnen i 225ºC, ca 15 min. 
  7. Servera de köttfärsfyllda lökarna med bröd och sallad.

Näringsvärde
ENERGI: 330 kcal
FETT: 14 g


Källa & bild: ICA

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg gott ut :)