lördag 17 mars 2012

Citronpaj



Ingredienser - 12-14 bitar

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g Svenskt Smör från Arla
  • 1 äggula
Fyllning:


  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 1/2 citron

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. 
  2. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. 
  3. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  4. Låt vila i kyl 30 min. 
  5. Sätt ugnen på 200°. 
  6. Vispa ägg och socker pösigt. 
  7. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. 
  8. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. 
  9. Låt kallna. 



Energi per bit:
285 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 30 g
Fett 16 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: