söndag 11 mars 2012

Pasta- och tonfisksallad






Ingredienser - 6 portioner
  • 250 g gröna bönor
  • 1 röd lök
  • 12 st cocktailtomater
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 0,5 dl svarta oliver (valfritt)
  • 250 g trefärgad pasta
  • 1,5 dl italiensk vinägrett
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad basilika

Garnering:färsk basilika

Gör så här

1. Ansa och skär bönorna i 4 cm stora bitar. Skiva löken tunt och halvera cocktailtomaterna. Smula tonfisken och låt den rinna av. Kärna ur och skiva oliverna.

2. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Tillsätt bönorna 7 min innan pastan är färdig. När pastan och bönorna har kokat klart ta då kastrullen från plattan och tillsätt löken. Låt pasta, bönor och lök rinna av i ett durkslag och spola under kallt vatten.

3. Blanda dressing, persilja och basilika väl under tiden som pastablandningen rinner av.

4. Blanda pastablandningen med dressingen och tillsätt tomater, tonfisk och oliver. Blanda väl och garnera med basilika.


Förbered
Förbered pastablandningen enligt steg 2 en dag i förväg och förvara i kylen i en tillsluten plastförpackning. Blanda sedan salladen enligt steg 3 och framåt, precis före serveringen. 

Näringsvärde per portion
Kcal 203 
Kolhydrater 28g
Protein 13g
Fett 28g
Fibrer 3g
Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: