Ingredienser - 4 personer
- 4 stora tomater
Salsa:
- 4 mellanstora, blandade tomater
- 1 gul eller röd paprika
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 1 liten bunt basilika
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- 4 kycklingfiléer
- Rapsolja
- Havssalt
- Nymalen svartpeppar
- 1 citron
Tillagning
- Skär toppen av 4 stora tomater och gröp ur dem. Skär topparna i små bitar.
- Gröp ur resten av tomaterna, skär köttet i bitar och ta bort skalet.
- Skär paprika, rödlök, vitlök och chili (utan kärnor) i små tärningar och blanda med tomatbitar.
- Blanda sedan med hackad basilika, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite salsa i de stora tomaterna.
- Gnid in kyckling med olja, kryddor, salt och peppar och stek först på hög värme på båda sidor. Pressa citronsaft över kycklingen och låt ”saften” koka upp.
- Stek färdigt på medelvärme ca 5 minuter. Skär kycklingen i skivor och lägg upp med de fyllda tomaterna.
Näringsinnehåll per person (ca 350 gram): 243 kcal Fett: 8,1 gram Protein: 33,1 gram Kolhydrater: 9,8 gram
Källa & bild: IForm
1 kommentar:
det här måste jag testa, lät supergott. du lägger upp bra recept gillar att du skriver med kaloriinnehåll nu när man försöker äta nyttigt hehe (:
Skicka en kommentar